Zeehondencreche Pieterburen

Zeehondencreche Pieterburen

Zeehondencreche Pieterburen

De Zeehondencreche in Pieterburen is een begrip, niet alleen in de provincie Groningen, maar in heel Nederland. De zeehondencreche is een bijzonder dierenpark. Het is namelijk een ziekenhuis voor aangespoelde en gevonden zieke zeehonden. Sinds 1971 is Lenie ‘t Hart in de zeehondencreche Pieterburen bezig met de opvang en verzorging van zieke zeehonden. De Zeehondencrèche beschikt over vrijwilligers die zeehonden snel van de gevonden plek kunnen ophalen. Vervolgens worden ze verzorgd door vrijwilligers en professionele krachten.

De zeehondencreche is ook een educatief centrum, niet alleen over de zieke zeehonden, maar ze weten en leren je er alles over de zeehond. Met doorlopende videovoorstellingen op diverse schermen leer je alles over het leven van de zeehond. Daarnaast geeft het centrum voorlichting over het milieu en bedreigingen van de zeehonden zoals netten en plastic.

De zeehonden die in de zeehondencreche worden opgevangen zijn meestal jonge dieren van de gewone zeehond of de grijze zeehond die als moederloze “huilers” zijn aangetroffen. Deze vaak ernstig verzwakte beestjes worden in de crèche gevoed en klaar gemaakt om weer terug te gaan naar zee. Daarnaast worden ook zieke en verzwakte volwassen zeehonden opgevangen.

Een van de oorzaken van het ziek worden van de zeehonden die men in de zeehondencreche opvangt is de longworm, een voor de zeehondjes dodelijke parasiet. Deze en andere informatie over de zeehondencreche en de zeehonden worden op een zeer leuke en educatieve manier overgebracht bij een bezoek aan de zeehondencreche. Daarmee is het niet alleen leuk om naar de zeehondjes te komen kijken, maar ook nog eens zeer leerzaam. Uw entreegeld word zeer goed besteed en aangewend om de zeehonden te redden, iets dat een zeer kostbare aangelegenheid is.

Zeehondencreche Pieterburen

Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen
0595-526526
info@zeehondencreche.nl
http://www.zeehondencreche.nl

Een geweldig leuk filmpje uit 1972 van het bekende polygoon bioscoop journaal over de toen net opgerichte zeehondencreche in Pieterburen.