Dierenparken

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterestby feather

Dierenparken / Kinderboerderijen provincie Groningen

Altijd een leuk uitje voor de kinderen is een bezoek aan een dierenpark. Ook hiervan zijn er in de provincie Groningen een aantal zeer leuke en leerzame van te vinden. Naast de landelijk bekende ‘Zeehondencrèche’ van Pieterburen, vinden we bijvoorbeeld in Leens ook de ‘DoeZoo’ met een fantastische collectie insecten, geleedpotigen, maar ook met aapjes en neusberen. Of bijvoorbeeld het ‘Swieneparredies’ in Nieuw-Scheemda, een park geheel gewijd aan het Varken. Deze en nog veel meer andere dierenparken en kinderboerderijen vormen een zeer divers geheel aan dierenuitjes voor u en uw kinderen.

De provincie Groningen kent een zeer groot aanbod in dierenweides en kinderboerderijen. De kinderboerderij van Winschoten kreeg landelijke bekendheid door hun ANWB nominering als uitje van het jaar. Echter ook de andere kinderboerderijen in de provincie zijn zeer de moeite waard. Zij hebben bijna altijd ook een theeschenkerij en een speelweide en doordat ze gratis te bezoeken zijn is alles erg laagdrempelig.

Wist u bijvoorbeeld dat alleen de stad Groningen al in het rijke bezit was van bijvoorbeeld 5 verschillende kinderboerderijen ?!